You are an unregistered user, you can register here
Navigation

Information

Site

Site Sponsor

Donations
If you wish to make a donation you can by clicking the image below.


Latest poll
What UT3 gametypes will you run servers for
FFA DeathMatch
179
1v1 DeathMatch
140
Team DeathMatch
236
Classic CTF
267
Vehicle CTF
163
Warfare
190
50 comments | 673 votes

BeyondUnreal News

 
Go Back   The Unreal Admins Page > Forums > Unreal Admins > Unreal Tournament 2003/2004 > UT2003/4 Server - Windows Specific

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 24th August, 2010, 11:27 PM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default

www.somesite.com = gateway IP address. For example; AddressBar: 10.1.1.1 <- this IP won't work but is a sample only.

Gateway Address = Router configuration page.

ok , goto your router and get the exact model then post it here.

if you done what I stated above then it will also be in the configuration on the router screen.

for example is it a Linksys BEFSR11? unlikely but thats an example model.

to try yourself goto google and search for '<router-make> +<model> +forward +ports'

for example in Google: linksys +BEFSR11 +forward +ports

Last edited by back4more : 24th August, 2010 at 11:37 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old 25th August, 2010, 04:50 PM
Sargon Sargon is offline
Rampage
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 76
Default ping n/a

I setup a test ut2004 server on my home network, from the server list, the ping does show n/a, but for my friends outside my network they see the ping just fine. I connect to the server from my favorites list where I added my local ip:port for my server. All is working just fine, my friends and I can play on the server.

I remember in the past it used to work for me this way also.

Add your server to your favorites using your local ip:port, see if you can connect to it ok.
Reply With Quote
  #23  
Old 17th September, 2010, 10:54 PM
{UTR}Urban_Coamando {UTR}Urban_Coamando is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Default

Seems that you are having the same problem that I am having. The problem is related to the Server Beacon, The server beacon has failed to load and should look like this in your server log.
"Warning: Failed to load 'Class IpDrv.UdpBeacon': Failed to find object 'Class IpDrv.UdpBeacon' "
"Warning: Failed to find object 'Class IpDrv.UdpBeacon' "

This is the problem that I am having, and sounds like you are having the same problem. If any one knows how to fix this please share. This has me totally stumped.

Last edited by {UTR}Urban_Coamando : 17th September, 2010 at 10:56 PM.
Reply With Quote
  #24  
Old 24th December, 2010, 06:25 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

http://rapidshare.com/files/439076057/server.log my new server.log.
Still ping N/A.
Anyone knows what I am doing wrong here?
And I already succeeded in opening the ports in
my router, or atleast, I think.
Reply With Quote
  #25  
Old 25th December, 2010, 07:29 AM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default

try renaming ut2004.ini ut2004.ini.bak and reboot.

if it loads up it should create a new ut2004.ini

make appropriate Changes for Mapvote etc.

hope this helps.

*suspect maybe a ut2004.ini problem.
Reply With Quote
  #26  
Old 25th December, 2010, 04:05 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

I tried it, I renamed UT2004.ini to UT2004.ini.bak, and then restarted the computer,
but no new UT2004.ini. I changed some times in the ini like the mapvoting part like
you suggested, and now I do got a MatchID, but still a ping of N/A..=/

I think it may be these 4 lines which are the problem:
Log: Resolving master0.gamespy.com..
Log: Defaulting to false
Log: Defaulting to false
Log: Resolving ut2004master1.epicgames.com...

My new server.log:
http://rapidshare.com/files/439197568/server.log
Reply With Quote
  #27  
Old 25th December, 2010, 09:17 PM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default

ok , lets try this;

although this is for linux , the patches are for both linux and windows , ie windows = .exe , linix = tar.gz, tar.bz2 etc.

here: http://www.dragonbe.be/index.php?mod...tournament2004

next there is a ut2004 .ini maker right here @ unrealadmin for 2k4

try this first if you like:
Code:
http://www.unrealadmin.org/modules.php?name=INI_Generator&func=ut2004
this will help you to configure the .ini ^^

I would start from scratch tbh.

Last edited by back4more : 25th December, 2010 at 09:39 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 25th December, 2010, 10:55 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

Still these 4 lines:
Log: Resolving master0.gamespy.com...
Log: Defaulting to false
Log: Defaulting to false
Log: Resolving ut2004master2.epicgames.com...

The rest seems to be working except for these 4 lines.
And I also think this is the problem, I just have no idea how to fix it.
Reply With Quote
  #29  
Old 25th December, 2010, 11:19 PM
}TCP{Carnage's Avatar
}TCP{Carnage }TCP{Carnage is offline
Rampage
 
Join Date: May 2006
Location: Nightbar Rooie Oortjes Kromme weele 3 Middelburg
Posts: 68
Default

Those lines are perfectly normal
I have several servers running and they are all having those lines in the logs
__________________
Patience Is A Virtue
Anger Is A Gift

Unreal 1 - 16 slot 227f - }TCP{ Funhouse #5 [MonsterMash !!]-:: Go There ::-
Unreal 1 - 8 slot 227f - }TCP{ Funhouse #6 [TeamArenaMaster !!] -:: Go There ::-


UT2004 - 32 slot }TCP{ Funhouse !! [4 Teams Freon Madness] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 12 slot }TCP{ Funhouse #1 [TAM / Freezetag] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 2 slot }TCP{ Funhouse #3 [1vs1 or 2 vs 2] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 12 slot }TCP{ Funhouse #4 [ONS/TAM/AM/Moso 12p] !! -:: Go There ::-

Open Source Beer
The }TCP{ Website
Reply With Quote
  #30  
Old 25th December, 2010, 11:31 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

Well then I have no idea why it STILL has N/A ping.
I have tried so many things, I have opened all of the
ports manually, tried it with windows firewall turned
off, changed so many things in the UT2004.ini, and still N/A ping.
I only have Hitman Pro installed but that is only a virusscanner.

I have no idea why it still isn't working..

What am I doing wrong here?
Reply With Quote
  #31  
Old 26th December, 2010, 06:10 AM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default

try open unreal:\\server:port
Reply With Quote
  #32  
Old 26th December, 2010, 12:52 PM
}TCP{Carnage's Avatar
}TCP{Carnage }TCP{Carnage is offline
Rampage
 
Join Date: May 2006
Location: Nightbar Rooie Oortjes Kromme weele 3 Middelburg
Posts: 68
Default

I assume u did take a looksie in the LAN tab of the serverlist ?
__________________
Patience Is A Virtue
Anger Is A Gift

Unreal 1 - 16 slot 227f - }TCP{ Funhouse #5 [MonsterMash !!]-:: Go There ::-
Unreal 1 - 8 slot 227f - }TCP{ Funhouse #6 [TeamArenaMaster !!] -:: Go There ::-


UT2004 - 32 slot }TCP{ Funhouse !! [4 Teams Freon Madness] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 12 slot }TCP{ Funhouse #1 [TAM / Freezetag] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 2 slot }TCP{ Funhouse #3 [1vs1 or 2 vs 2] !! -:: Go There ::-
UT2004 - 12 slot }TCP{ Funhouse #4 [ONS/TAM/AM/Moso 12p] !! -:: Go There ::-

Open Source Beer
The }TCP{ Website
Reply With Quote
  #33  
Old 26th December, 2010, 02:10 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

Yes, in the LAN tab is my server + ping. I already tried connecting to it on my moms laptop but still ping N/A.

The only thing I can come up with is this:
I have only tried opening ports on my router twice.
When I added all of the ports and then click on the
save button all of the added ports just disappear.
Just like that, I have no idea why.

I only tried opening ports twice, so, I might be
doing something wrong there, I just I have no
idea what.
Reply With Quote
  #34  
Old 28th December, 2010, 04:02 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

Isn't there anyone who can help me with this?
I want my own server so bad!
Reply With Quote
  #35  
Old 28th December, 2010, 10:58 PM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default can you please chack

Quote:
Originally Posted by MissKazama View Post
Isn't there anyone who can help me with this?
I want my own server so bad!
can you please check through your router if these ports are open;

Default port config

* 7777 UDP/IP: Game port
* 7778 UDP/IP: Query port
* 7787 UDP/IP: GameSpy query port
* 28902 TCP/IP: UT2004 Master Server Browser
* 80 TCP/IP: WebAdmin Graphical User Interface

I suspect that you may have opened the ports 7777/7778 & 27900?

you need to add 7787/28902 to the list in (this case)

if not , you need to read the help for your modem should be a page of text telling you how to configure ports for a speciffic application.

for example a sample configuration maybe .

FTP:21:TCP:ALLOW
or
FTP:21:BOTH:ALLOW

also some systems have in-bound/out-bound rules combined with TCP/UDP Traffic Types

in which case you would need to allow in both sections (in-bound) and (out-bound)

normally there is a game configuration already setup , Look for ut2k4 in the list of applications or ut1 if ut2k4 not there. add the above highlighted ports to the list and wala.

should work a treat.

also look for your server in the masterserverlist. and try connecting through there. could be a lan problem.

Reply With Quote
  #36  
Old 29th December, 2010, 03:12 PM
MissKazama MissKazama is offline
Killing Spree
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Default

I already tried adding all of the ports, they keep disappearing.
And I already found a help tab, but not very useful.

And if I connect through the LAN tab it all works, but if I try and
connect through the normal server list I just get that
connection failed message and still ping N/A.

I already tried using a short tutorial on how to open ports
on a Cisco Linksys router but the ports keep disappearing.
I have no idea why..=/
Reply With Quote
  #37  
Old 18th January, 2011, 08:19 PM
rocket rocket is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Question

ok i have been trying to run a dedicated server for about 2 weeks now ill run it and ill be able to join it when i go to ut2004.exe>join_game>LAN then i click join there but when i or anyone else tries joinin it from the main server list i cant and as the ping is says N/A
(im using windows 7)
yes i have downloaded the servercdkey.reg and when i doubleclick it it says
cannot import C:\Users\*******\desktop\UT2004_Server_CD_Key.reg the specified file is not a registry script.
you can only import binary registry files from within the registry editor


i have tried going to regedit and inserting it manually but there is already a CDKEy and when i change it i cant run ut2004 because it changes my cdkey so please help me out
Reply With Quote
  #38  
Old 18th January, 2011, 11:14 PM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Lightbulb ls001

try this

port's may/will need to be forwarded @ router. And or server DeMilitarised >.<.

Last edited by back4more : 18th January, 2011 at 11:32 PM. Reason: http://wiki.unrealadmin.org/Server_Setup_(UT2004)" <<- in case of EMERGENCY!.
Reply With Quote
  #39  
Old 19th January, 2011, 02:41 PM
rocket rocket is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Default ty

thanks but how do i open the ports?
ive heard u need a pasword but idk what site you go to and if i dont know the password or username do you know another way to open them.
Reply With Quote
  #40  
Old 19th January, 2011, 08:08 PM
back4more's Avatar
back4more back4more is offline
Holy Shit!!
 
Join Date: Oct 2008
Location: NextDoor
Posts: 1,877
Default

if you are going through a gameserver host then these should already be open for you,

if you are using a pc from home then start reading from here
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

All pages are copyright The Unreal Admins Page.
You may not copy any pages without our express permission.